GENERAL COUNCIL F.I.C. - Prins Bisschopsingel 22, 6211 JX Maastricht, The Netherlands  Phone: *31 (0) 43 3508373
Sunday, September 8 2024  - 1 User Online  
HOMEGUESTBOOKCONTACT USFORUM 



12.07.2024 02:07:34 491x read.
NETHERLANDS
Desease dear late broeder Maarten Bouw Martinus Maria.

Congregatie van de Broeders van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria.

De zachte krachten zullen zeker winnen in ’t eind, dit hoor ik als een innig fluisteren in mij.

Na een leven van trouwe inzet en dienstbaarheid hebben we met droefheid afscheid moeten nemen van ons dierbare familielid en trouwe medebroeder

Broeder Maarten Bouw Martinus Maria

Maarten werd geboren op 21 oktober 1932 in Gemert. Door het afleggen van zijn geloften verbond hij zich als broeder Maarten aan de Congregatie FIC op 15 augustus 1957. Hij overleed op 10 juli 2024 in De Beyart in Maastricht.

Broeder Maarten was een zorgzaam mens, die tijdens zijn lange leven altijd klaar stond voor anderen. Zijn vermogen om oprechte verbindingen te maken met mensen, ongeacht hun achtergrond, weerspiegelde Gods liefde voor de mensheid. In 1965 ging hij naar Ghana, waar hij 'medestichter' was van dit nieuwe 'missiegebied'. In dit land werkte hij 34 jaar. Hij hield veel van de Ghanezen en hij vond dit ook 'de mooiste periode in zijn leven'.

Terug in Nederland werd hij snel gekozen in het provinciaal bestuur. Als eindverantwoorde- lijke leidde hij ons met mildheid en veel humor. Hij was een toegewijde man, betrokken bij ieder van zijn medebroeders.
Maarten was ook een dierbaar en trouw familielid en ondervond van hen altijd veel steun, ook in zijn laatste levensjaren.

We verliezen in hem een kostbaar mens voor zijn familie en de Congregatie.

We nemen afscheid van broeder Maarten in de Eucharistieviering op dinsdag 16 juli om 14.30 uur in de kapel van De Beyart. Na de viering wordt hij te ruste gelegd op de begraafplaats van de broeders FIC aan de Anjoulaan te Maastricht.
Er is geen parkeermogelijkheid op het terrein van De Beyart. Wel in de directe omgeving.








^:^ : IP 9.9.8.1 : 2 ms   
BROTHERS FIC
 © 2024  http://brothers-fic.org//